Podrška Njemačke javnim komunalnim poduzećima u suzbijanju pandemije COVID19

10. prosinca 2020.

Kao vid podrške Njemačke razvojne suradnje (GIZ) u suzbijanju pandemije COVID-19, odabranim javnim komunalnim poduzećima, među kojima je i JKP „Komunalac“ d.o.o. Busovača, su dodijeljeni paketi zaštitne opreme i sredstava za dezinfekciju.

Pakete, koji sadrže dezinfekcijska sredstva, maske, rukavice, zaštitna odijela, vizire, je u ime Njemačke Vlade, dodijelio GIZ u okviru Otvorenog regionalnog fonda za modernizaciju općinskih usluga.
Vodosnabdijevanje i prikupljanje i odvoz komunalnog otpada na područje općine Busovača se i u vrijeme pandemije odvija bez teškoća. Upravo zbog stanja pandemije ulažu se i dodatni napori da nijednog momenta ne budu dovedeni u pitanje kontinuitet vodosnabdijevanja i kvalitet vode kao i prikupljanje i odvoz komunalnog otpada sa područja općine Busovača.

Građani u ovoj teškoj i kriznoj situaciji očekuju da ova firma pruži kompletnu uslugu i upravo zbog svoje uloge i značaja obavlja se rad u izuzetno teškim uvjetima. Posebno treba naglasiti napor koji uposlenici komunalnog poduzeća obavljaju svakodnevno brinući o higijensko-zdravstvenoj ispravnosti vode i higijeni grada.
Donacija od strane GIZ-a će indirektno poboljšati kvalitetu naših usluga kroz kontinuirano vodosnabdjevanje naših građana, prikupljanje i odvoz komunalnog otpada, kao i osiguranje sanitarno – higijenskih uvjeta kako radnih prostorija, skladišnih prostora, kancelarija kao i za
zaštitu radnog osoblja uposlenika JKP od COVID-19 virusa.”